top of page

Véget ért a 27. Művészetek Völgye!

Július 30-án este zárja kapuit Magyarország legnagyobb összművészeti fesztiválja. A Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával megvalósuló fesztivál első és második hétvégéjén is több alkalommal döntött nézőcsúcsot. A tíz nap alatt összesen 200 ezren látogattak el Kapolcsra, Taliándörögdre és Vigántpetendre; az első hétvégén közel hatvanezren, a fesztivál további hét napján 140 ezren fordultak meg a Művészetek Völgyében.

„Az első három nap sikerét követően a második hétvégén is megtelt a MOL Nagyon Balaton Panoráma Színpad előtti tér; pénteken és szombaton is több ezren buliztak az esti koncerteken. A további 26 helyszín is szinte minden nap teltházas volt, legyen szó könnyű- vagy komolyzenei, színházi- vagy népzenei programról” - mondta el Oszkó-Jakab Natália, a fesztivál program-és marketingigazgatója, aki hozzátette: jövőre július 20-29. között várja majd a látogatókat a Művészetek Völgye, amelyre 2017. augusztus 1-től kezdődik a jegyértékesítés.

Új helyszínek, világsztárok és újcirkusz

Idén több új helyszínnel bővült a fesztivál palettája. Szirtes Edina Mókus kicsiny kertjében színészek, muzsikusok és mesélők adták egymásnak a kilincset. Kőbánya Udvarában mindenki megtalálta a neki tetsző muzsikát; így fordulhatott elő egy napon belül intim, kisebb koncert és hatalmas tömegek közös mulatozása egyaránt. Az idei fesztivál egyik legkülönlegesebb helyszíne a Cirque du Tókert volt, amely az újcirkusz és a kortárstánc neves hazai társulatait vonultatta fel a Vigántpetenden felállított valódi cirkuszi sátorban.

A fesztiválon a hazai könnyűzenei színtér legnépszerűbb zenekarai mellett fellépett a francia Deluxe és a Nouvelle Vague, valamint az amerikai Pink Martini feat. China Forbes. A Momentán Udvar legkedveltebb vendégei voltak Dolák-Saly Róbert, Ganxsta Zolee és Zacher Gábor, de a naponta jelentkező Éjjel-nappal Momentán c. improvizációs szappanopera is nagy sikerrel futott. Harcsa Veronika saját udvarában a magyar jazz legjelesebb képviselőivel, a tíz nap alatt összesen 40 jazz-koncerttel várta a látogatókat.

A cikk létrejöttét a Cseh Tamás Program támogatta.


Ajánló
Legfrissebb
Archívum
Search By Tags
Még nincsenek címkék.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page