top of page

30Y koncertlemez premier!

A 30Y Egy címmel jelentetett meg koncertlemezt a napokban.

A 30Y egy zenekar. négyen testvérek. ikrek. négy tojás, olyanok, hogy meg sem tudod különböztetni őket. Néha ők maguk is összekeverik a másikat saját magukkal. nem is a dalaik miatt ismerik őket, hanem azért, mert ilyen, hogy négyes ikrek alapítanak zenekart, na, ilyen még nem volt. télire pulóvert húznak, nyáron kisgatyát. és ha esik, sosem nyitnak esernyőt. mindnek van autója, mindegyiknek más. azt sosem keverik össze. megjelent egy csomó lemezük, a platina az nagyon csillog. EGY, ez a címe annak, ami új. EGY koncertlemez, ami megörökít egy őszt, egy hetet, egy hétvégét.

2017 őszén két majdnem fesztivált találtunk ki: egyet Pécsen, az E78-ban, egy hétvége a 30Y-nal címen, egyet pedig Budapesten, az A38-on, annak Egy hét a Hajón volt a címe. Ezek a napok, hetek igazi találkozásokra adtak alkalmat – találkozásra és beszélgetésre veletek, akik bennünket is hallgattok. Ezzel együtt szerettük volna megmutatni azokat az alkotó társainkat, akikkel egyfelé beszélünk, akikkel hasonlóan gondolkodunk a világról, akikben hiszünk, akiket szeretünk – akikkel egyébként is együtt dolgozunk évek, sőt, akár több mint egy évtizede.

Nyavalyás dolognak gondoljuk, ha ilyeneket írnak koncertlemezek borítójára: szuperkoncert, nagykoncert, A koncert. Egyszerűen azért, mert egy zenekarnak az a dolga, hogy minden egyes koncertje élete legjobb koncertje legyen. Még akkor is, ha nem lesz mindegyik az. Nincs lényegtelen, vagy kevésbé fontos koncert.

És még valami: életünk első nagylemeze az Egy perccel tovább címet viselte. Alig volt pénzünk, nem tudtunk stúdiót bérelni, úgyhogy néhány koncertünk felvételéből gyúrtuk össze azt a lemezt akkor. Most a sorrendben 10. lemezünk – ez az EGY. Jó újra hallani a hangotokat.


Ajánló
Legfrissebb
Archívum
Search By Tags
Még nincsenek címkék.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page