top of page

Royal Freak Out dupla single!

Az érzelmesebb rejtett oldal: The Royal Freak Out - Hidden Sounds from Older Times

Elrejtett dalok a múltból: itt a The Royal Freak Out eddig meg/nem jelent dupla single-je, a Hidden Sounds from Older Times. Érzelmesebb stoner, lágyabb progresszivitás, hallgassátok meg! A dalokat kommentálja a zenekar frontembere, Farkas Balázs.

Valójában ezek a dalok már megjelentek korábban, B-oldalas hidden trackként a srácok nagylemezének CD formáján, innen jött a mini-EP címe is. A dupla single célja, hogy megmutassa a zenekar lágyabb, érzelmesebb oldalát is, mielőtt a srácok újabb karcos dalokkal állnak elő, várhatóan még a nyár előtt.

Amolyan intermezzo, nem feltétlenül képviseli a múlt- vagy jövőbeli zenei elképzeléseinket, de mindenképp szerettük volna megmutatni őket” – mondta Farkas Balázs.

Everything I Need: Ez a dal a zenekar könnyedebb és pörgősebb oldalát mutatja be, kevésbé követi az A Step Beyond the Fading Line lemez keményebb vonalát, az eddig felvett nóták közül viszont az egyik legbulizósabb, klasszikus rákendroll dal. Szövegileg és zeneileg egyszerű, hömpölygős, két igazán fasza instrumentális résszel. Az outro gitárszólójáért hatalmas köszönet Sipos Andrisnak (Nuke)!

Burn it all Away: Ez egy kevésbé karcos, csendesebb, talán picit érzelgős dal, de nagyon szerettük volna felvenni, mert (ahogy az Everything I Need is) egy régi korszakból maradt velünk, Ábrisnak és nekem is nagyon sokat jelent. Ebben a számban hallható először az azóta teljes állású királyi sráccá szegődött Marci (Rátkai Márton) is, akivel az Autopilot zenekarban is együtt rombolja a közízlést. Szövegileg is nagyon közel áll hozzám, a megbocsájtásról szól, arról, hogy mindenki érdemel egy második esélyt. Az újrakezdésben való bizalom és a hit abban, hogy a végén minden jó lesz, ezek vezénylik a dalt.

Tavaly ősszel a nagylemezük köré szervezett turnéval végig járták az országot, de most tavasszal egy kicsit lassítanak, hogy az új dalokra koncentrálhassanak, de azért lesz néhány koncert is. Legközelebb március 22-én játszanak a Robotban, amire gyorsan fogynak a jegyek.


Ajánló
Legfrissebb
Archívum
Search By Tags
Még nincsenek címkék.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page